ua en ru

Лавров і Керрі обговорили підготовку до майбутніх переговорів щодо Сирії в Женеві

Лавров і Керрі обговорили підготовку до майбутніх переговорів щодо Сирії в Женеві Фото: глава МЗС РФ Сергій Лавров і Держсекретар США Джон Керрі

Переговори щодо Сирії заплановано на 25 січня

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сьогодні, 23 січня 2016 року, провів телефонну розмову з Державним секретарем США Джоном Керрі. Співрозмовники обговорили підготовку до майбутніх переговорів щодо Сирії в Женеві, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Глави зовнішньополітичних відомств продовжили обговорення сирійської тематики, підтвердивши підтримку зусиль спецпосланця генерального секретаря ООН С. де Містури з організації на наступному тижні в Женеві переговорів представників уряду Сирії та опозиційних кіл в цілях досягнення політичного врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, особливу увагу співрозмовники приділили необхідності формування представницької делегації опозиції і забезпечення відповідності порядку денного переговорів вимогам резолюції РБ ООН 2254, включаючи боротьбу з ІДІЛ та іншими терористичними угрупованнями, а також повагу до права сирійців самим визначати долю своєї країни.

"Висловлено спільну думку про те, що в інтересах ефективного зовнішнього супроводу міжсирійського політичного процесу доцільно і далі задіяти формат Міжнародної групи підтримки Сирії під головуванням Росії, США і ООН", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на 25 січня в Женеві намічені міжсирійські консультації. Женевський раунд передбачено резолюцією РБ ООН 2254, згідно з якою протягом шести місяців після початку переговорів у Сирії має бути сформовано перехідний уряд і почата розробка нової конституції, згідно з якою не пізніше, ніж через 18 місяців пройдуть вільні і справедливі вибори.