ua en ru

Лавров і Керрі двічі за кілька годин обговорили ситуацію в Алеппо

Лавров і Керрі двічі за кілька годин обговорили ситуацію в Алеппо Фото: Джон Керрі і Сергій Лавров

Представники США і Росії обговорили ще й північнокорейську проблему

Ситуація в сирійському Алеппо двічі протягом кількох годин стала предметом телефонної бесіди голови російського МЗС Сергія Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі. Консультації проходили на тлі повідомлень про бомбардування Алеппо, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства РФ.

Зазначено, що перша розмова відбулася за ініціативою американської сторони. Дипломати обговорили ситуацію в Сирії, в тому числі можливості "нормалізації обстановки навколо Алеппо, де незаконні збройні формування, всупереч російсько-американським домовленостям щодо припинення конфліктуючими сторонами вогню, продовжують бойові дії".

"Лавров також акцентував неприйнятність спроб своїх підшефних Заходом опозиціонерів поблажливо ставитися до "Джабхат ан-Нусра" і їхньої лінії на блокування міжсирійських переговорів про політичне врегулювання кризи", - йдеться в повідомленні.

За даними МЗС, вдруге Лавров і Керрі поговорили пізно ввечері, в ході перемовин сторони обговорили, крім сирійської, ще й північнокорейську проблему.

Нагадаємо, раніше країни Перської затоки закликали ООН зупинити агресію в сирійському Алеппо.