ua en ru

Лавров говорив з Керрі і Штайнмайером про реалізацію мінських угод

Лавров говорив з Керрі і Штайнмайером про реалізацію мінських угод Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер і Сергій Лавров

У Росії наполягають на виведенні українських військ з Широкіно

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив під час телефонних розмов ситуацію на Донбасі з держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

Так, Лавров обговорив ситуацію на Донбасі з Керрі.

"Обговорювалися деякі міжнародні питання, включаючи ситуацію навколо Сирії та хід реалізації мінських домовленостей щодо врегулювання кризи на Україні. З російської сторони була підкреслена важливість активного впливу на процес виконання Комплексу заходів" від 12 лютого ц. р. з тим, щоб не допускати відходу від узятих у його рамках зобов'язань, перш за все в тому, що стосується необхідності прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом", - йдеться в повідомленні МЗС Росії.

У відомстві підкреслили, що ініціатором розмови стала американська сторона.

Також Лавров обговорив конфлікт на Донбасі з Штайнмайером.

"У ході розмови було підкреслено необхідність якнайшвидшого виведення українських військових формувань з сел. Широкіно, звідки вже виведені підрозділи ополченців. Міністри підтримали аналогічні кроки і на інших ділянках лінії зіткнення і висловилися за сприяння цьому процесу з боку СЦКК і СММ ОБСЄ", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні також відбулася телефонна розмова глави українського МЗС Павла Клімкіна та Сергія Лаврова. Як відзначили в російському відомстві, Лавров особливо підкреслив необхідність прямого діалогу Києва з ДНР і ЛНР.