ua en ru

Клімкін і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі

Клімкін і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі Фото: Сергій Лавров і Павло Клімкін

Лавров наполягає на прямому діалозі Києва з ДНР і ЛНР

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час телефонної розмови обговорили ситуацію на сході України. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ у Facebook.

Як повідомляється, у ході бесіди сторони обговорили хід реалізації мінських домовленостей.

"З російської сторони була акцентована завдання завершити демілітаризацію сел. Широкіно шляхом відводу українських збройних підрозділів, як це вже зробили ополченці. Домовлено сприяти тому, щоб у рамках майбутніх зустрічей по лінії контактної групи, а також у СЦКК приділити особливу увагу практичних кроків по деескалації ситуації уздовж лінії зіткнення", - зазначили в МЗС Росії.

"Лавров підкреслив необхідність вирішувати питання, пов'язані із здійсненням конституційної реформи в Україні, забезпечення особливого статусу Донбасу і проведення місцевих виборів, в суворій відповідності з Мінськими домовленостями - через прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом", - додали у відомстві.

Також сторони обговорили питання надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу.

18 июля состоялся телефонный разговор Министра иностранных дел Российской Федерации С.В.Лаврова с Министром иностранных ...

Posted by МИД России on 18 Июль 2015 г.

Нагадаємо, вчора, 17 липня, Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Франції Франсуа Олланд і Президент РФ Володимир Путін в ході телефонної розмови також обговорювали ситуацію в Україні.

Співрозмовники домовилися продовжити діалог на наступному тижні.