ua en ru

Лавров анонсував проведення переговорів щодо Сирії в січні

Лавров анонсував проведення переговорів щодо Сирії в січні Фото: Сергій Лавров

Процес політичного врегулювання конфлікту в Сирії почнеться вже в січні

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров висловив надію, що процес політичного врегулювання конфлікту в Сирії почнеться вже в січні. Також у січні повинні відбутися міжсирійські переговори, повідомляє "Інтерфакс".

Як повідомляється, таку думку Лавров висловив за підсумками переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі.

"Не менш важливо якомога швидше почати політичний процес. Ми погодилися з тим, що коли цей процес почнеться, можна буде говорити про припинення вогню", - сказав Лавров.

Як зазначив Лавров, остаточне рішення буде приймати генсек ООН за порадою і рекомендацією свого спецпосланця Стефана де Містури.

"Політичний процес почнеться, ми сподіваємося, найближчим часом - протягом січня. Називаються різні дати, але остаточне рішення приймає генсек ООН за порадою і рекомендацією свого спецпосланця Стефана де Містури... Сподіваємося, що переговорний процес почнеться у цьому місяці. Хочу підкреслити, що процес лише почнеться, тому що він, звичайно, займе чимало часу", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі провели зустріч у Цюріху для обговорення ситуації в Україні, Сирії й КНДР.