ua en ru

Лавринович розповів, у чому саме його підозрює Генпрокуратура

Лавринович розповів, у чому саме його підозрює Генпрокуратура Фото: Лавринович розповів про подробиці підозри ГПУ

Лавринович в понеділок прибуде в ГПУ для ознайомлення з матеріалами справи

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович підтвердив, що Генеральна прокуратура України підозрює його в залученні американської юридичної компанії для формування позиції України в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) при розгляді справи "Тимошенко проти України". Про це екс-міністр розповів РБК-Україна.

"Підозру вручено... підозру, яку мені вручали більше року назад, но ніяких нових обвинувачень там немає... ЇЇ суть полягає в тому, що її підігнали до того фактажу, який назбирали і хочуть використовувати як доказ і направляти справу до суду... з понеділка запрошують для ознайомлення з матеріалами справи", - пояснив він.

Лавринович повідомив, що має намір прибути в прокуратуру для ознайомлення з матеріалами справи в понеділок.


"Звинувачують щодо захисту інтересів України в європейському суді при розгляді справи "Тимошенко проти України", в тому, що я був причетний до того, що Міністерство юстиції запросило для формування позиції захисту України американську юридичну компанію, яка цю роботу робила і отримувала за цю роботу гроші", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше голова ГПУ Юрій Луценко заявив про вручення підозри колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Відзначимо, раніше ГПУ вже висунула підозру проти екс-міністра. Так, за даними ГПУ, навесні 2013 року Лавринович спільно з заступником підписали з юридичною фірмою "Скад" закордонний договір на проведення наукових досліджень і за 8,5 млн грн закупили висновок дослідний компанії, який не був фактично використаний при розгляді справи в Європейському суді.