ua en ru

Лавринович: Новий варіант КПК скасує повернення кримінальної справи на дорозслідування

Новий проект Кримінально-процесуального Кодексу (КПК) України, розроблений робочою групою з питань реформування кримінального судочинства передбачає скасування процедури повернення на дорозслідування кримінальної справи. Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович під час засідання згаданої робочої групи під головуванням Президента, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми уже дуже давно і часто говорили, що у нас по суті передбачений механізм, який примушує по суті суд виносити тільки обвинувачувальний вирок. Якщо обвинувачувальний вирок не получається, значить відправляється на дорозслідування. Пропонований проект (КПК) передбачає, що суд має постановити рішення: або обвинувачувальний вирок, або виправдальний, якщо немає достатньо доказів того, що людина скоїла злочин", - сказав Лавринович.
Раніше сьогодні повідомлялося, що робоча група під керівництвом Президента України Віктора Януковича розробила проект нового Кримінально-процесуального кодексу України, який має бути прийнятий парламентом до кінця поточного року. Янукович заявив, що під час підготовки даного документу були враховані сучасні європейські стандарти, а також практика Європейського суду з прав людини. Також, за словами глави держави, оброблялися пропозиції, що надійшли від міжнародних експертів, провідних вітчизняних наукових діячів, неурядових організацій, Міністерства юстиції України, Верховного суду України, Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і кримінальних справ, а також правоохоронних органів.