ua en ru

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Телевізійний журналіст року"

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Телевізійний журналіст року"

Василь Голованов

Телеведучий телеканалу NEWSONE (Ток-шоу "Український формат", "Великий вечір"). Виконавчий продюсер телеканалу NEWSONE. Актор театру "Чорний квадрат". Лауреат премії "Людина року" в номінації "Телевізійний журналіст року-2016"

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Телевізійний журналіст року"

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2017 році: Запуск топового українського політичного ток-шоу "Український формат" на NEWSONE. Суттєве збільшення рейтингів телеканалу NEWSONE (у порівнянні із 2015 та 2016 роками).

Ваша "Формула успіху": Єдиний спосіб дуже добре зробити свою роботу – щиро любити те, що ти робиш.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?: В дитинстві я мріяв стати космонавтом.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо "так", то яка? Я все ще не злітав в космос.

Говорячи слово УСПІХ, який зміст ви в нього вкладаєте? Працювати, працювати і ще раз працювати.

Ваш любимый афоризм?: Не важливо, скільки ти років прожив, а важливо те, як саме ти прожив.

Як часто Ви дивитесь телевізор вдома? Дома я проводжу час із родиною.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? Щастя у вірі в себе, свою родину й країну.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я... маю власну точку опори – це моя сім’я".

Кому в цьому житті Ви заздрите? Собі в дитинстві.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Приходжу завчасно.

Чи є у Вас улюблена книга?: В дитинстві улюбленими книгами були "Шерлок Холмс і доктор Ватсон" Конан Дойля.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Авраам Лінкольн.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Аліса, на честь дочки.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? На телеканал NEWSONE.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Лінивий відпочинок, пляж, море, тиша.

Вадим Карп'як

Ведучий програми "Свобода Слова" на телеканалі ICTV

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Телевізійний журналіст року"

Три головні події 2017 року за Вашою версією: Отримання Україною безвізового режиму з Європою; початок президентства Дональда Трампа; досягнення у сфері штучного інтелекту.

Ваш життєвий девіз: У людини два ока, щоб бачити, два вуха, щоб чути і тільки один рот, аби говорити.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Археологом, штурманом корабля дальнього плавання.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо "так", то яка? Збудувати разом з дітьми три масштабні моделі кораблів першої експедиції Колумба.

Говорячи слово успіх, який вміст ви в нього вкладаєте? Успіх – дуже відносне і контекстуальне поняття. Тому бути успішним – це відчувати себе успішним.

Ваш улюблений афоризм? Нема улюблених. Є доречні, або недоречні. Залежить від ситуації.

Кого Ви вважаєте найвидатнішим журналістом в історії? Нема таких, бо журналістика завжди залежить від контексту.

Як часто Ви дивитесь телевізор вдома? Нечасто. Те, що мене цікавить, зазвичай переглядаю в інтернеті.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Робити те, що хочеться, а не те, що змушують.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я... обіпруся".

Кому в цьому житті Ви заздрите? Своїм трьом дітям.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Іноді я буваю занадто авторитарним з дітьми. У мене є свої бачення того, якими вони повинні стати. Через це я постійно борюся з собою, щоби давати їм свободу бути самими собою. Я – фанат. Якщо мене щось зацікавить, я буду знати про це все. А якщо ні, то навіть зупинятися не буду. Бо не цікаво.

Яка страва здатна покращити вам настрій?: Смачна. Я дуже довго вчився готувати свинину у кисло-солодкому соусі по-китайськи. На те, щоб добитися правильного смаку, мені знадобилося три роки. Але й досі я займаюсь тим, що називається "відточувати вміння" – знаходжу нюанси, які покращують смак страви.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо "так", то яка? Остання повністю прочитана. Юрій Андрухович "Коханці Юстиції".

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Та будь з ким. Я дружелюбний.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Жодного. Я люблю рідне місто і не бажаю йому туристичних натовпів, які призведуть до росту цін на все.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Навіть нема сенсу питати мене про це, бо астрономією ніколи не цікавився.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Досягнення: навчився читати і писати, що призвело до інших досягнень. Помилка: якось в титрі я написав "екібана" замість "ікебана".

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Випити хорошого вина у приємній компанії.

Анна Панова

Ведуча інформаційної програми "СЬОГОДНІ" на каналі "Україна". Заслужений журналіст України

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Телевізійний журналіст року"

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2017 році.: Щодо формальних речей, 2017 року я отримала звання Заслуженого журналіста України, провела десятки інтерв’ю з українськими топ-політиками та чиновниками, а також низку майстер-класів для журналістів та спікерів. Та для мене важливіше інше: телеканал "Україна" знову став лідером глядацьких симпатій, згідно з дослідженням телеперегляду. Розвиватися разом із командою, відчувати свій внесок та чути позитивні відгуки глядачів (а надто, якщо участь редакції змінює їхнє життя на краще) – це і є те, заради чого я працюю в професії.

Ваш життєвий девіз: "Роби те, що любиш. Люби те, що робиш". Іншими словами, знайди те, що найбільше відповідає твоїм талантам, усвідом свою Місію та тримайся її.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? У ранньому шкільному віці я мріяла стати вчителькою. У підлітковому – адвокатом. Нині розумію, "повиступати" я любила з раннього дитинства :) Зрештою, стала журналістом. Як і дві вищезгадані професії, журналістика має справу зі спілкуванням та великим обсягом інформації. Для мене важливо, аби і те, і інше було на благо для моєї аудиторії.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась?: Звісно, я маю мрію – чи ж можливо жити без мрії? Наміри, підкріплені нашою волею та енергетикою, неодмінно втілюються в життя. Коли задумане здійсниться, я обов’язково про це розповім :)

Бути сьогодні успішним – це… бути готовим до змін та вміти до них адаптуватися; це бути готовим брати 100% відповідальності за своє життя на себе; це бути готовим постійно навчатися та невтомно проводити роботу над власними помилками.

Ваш улюблений афоризм?: "Ти ніколи не перепливеш океан, якщо боятимешся випустити берег із очей" (Христофор Колумб).

Кого Ви вважаєте найвидатнішим журналістом в історії?: Складно відповісти на це запитання. Щодо друкованих ЗМІ, напрошуються імена таких впливових журналістів-розслідувачів, як Боб Вудворд та Карл Бернштейн, Джозеф Пулітцер. А щодо телебачення, не можу не відзначити Ларрі Кінга. За 25 років існування його шоу – Кінгу дали інтерв’ю понад 50 тисяч людей, зокрема, політики світового рівня. Можливо, Кінг не найбільш жорсткий журналіст в історії, але довіра до нього багатомільйонної аудиторії безперечно заслуговує на повагу.

Оцініть рівень свободи слова в Україні по 10-бальній шкалі: Думаю, близько 7 балів. З одного боку, майже всі великі ЗМІ є приватними (отже, відбивають позицію власника), плюс існує журналістська самоцензура, яка додатково обмежує свободу слова. Та з іншого боку, вибір телеканалів/газет/сайтів в Україні чималий – тож соціально значуща інформація однаково стає надбанням громадськості.

Як часто Ви дивитесь телевізор вдома?: Майже щодня, але недовго. Переважно це короткий перегляд новин вранці та ввечері. Серіали, ток-шоу, талант-шоу – не моє "телеменю".

Якщо щастя не в грошах, то в чому?: Думаю, щастя в тому, щоб мати досить грошей для незалежності, і при цьому бути незалежним від грошей.

Продовжіть фразу "Дайте мені точку опори і я... встану у позу дерева (врікшасану). Ця поза стоячи на одній нозі – фактично символ рівноваги у йозі. Особливо складно виконувати її на м’якій поверхні. Врікшасана вчить знаходити внутрішній баланс та тишу. Цю стійкість та концентрацію намагаюся переносити з йоги у повсякденне життя".

Кому в цьому житті Ви заздрите?: Намагаюся уникати такого почуття, як заздрість. А от хто викликає у мене захоплення, то це лідери, здатні надихати та вести за собою сотні й тисячі людей; високоенергійні, позитивні та організовані особистості.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік?: Гадаю, мій головний недолік – схильність до прокрастинації. Ось навіть заповнення цієї анкети відкладала до останнього :) Утім, у роботі мені це не заважає: ефір у кожному разі почнеться рівно о 19.00, і це змушує мене до бездоганної дисципліни та самоорганізації.

Якщо на Вашу честь кулінари назвуть якусь страву – що це буде?: Думаю, це був би вінегрет – у мені стільки всього намішано :) І обов’язково з перчиком.

Чи є у Вас улюблена книга?: "Бесіди з Богом", автор Ніл Доналд Волш. Сучасна Біблія про те, що наші думки та дії сьогодні – формують нашу реальність завтра; що випромінюємо – те й отримуємо.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?: Леся Українка.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало?: Гадаю, усім чудесам світу місце там, де вони є. Та я рада, що на Черкащині є одне з семи чудес Україні – дендрологічний парк "Софіївка"! Між іншим, на всеукраїнський конкурс 2007 року було подано понад 100 об’єктів. Опинитися у сімці найкращих – круто, і я пишаюся успіхом своєї малої батьківщини.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали?: Мангуп. На честь знаменитого кримського Місця Сили Мангуп-Кале. Джерела та печери, руїни давньої фортеці, монастир… Я двічі піднімалася на Мангуп – енергетика там дивовижна! Нині це місце недоступне для мене через анексію півострова, але воно точно гідне увічнення в астрономічному літописі.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію?: Президента Америки я точно запросила б порибалити десь на Дніпрі біля Черкас :) А якщо серйозно, будь-яким гостям я хотіла б показати іншу, більш довершену Україну. Моя країна заслуговує на розвинуту економіку та владу без корупції, мої співгромадяни – заслуговують на мир, самореалізацію та спроможність подорожувати. Словом, нам потрібне своєрідне генеральне прибирання перед запрошенням гостей. А в тому, що Україна – країна зі славетною історією та мальовничими краєвидами, а українці – гостинна нація, немає жодних сумнівів.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?: Моє головне досягнення в житті точно ще попереду. І сподіваюся не припуститися головної з можливих помилок: вважати, що попереду у мене нескінченно багато часу.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок?: Урок класичного балету для мене найкращий відпочинок після напруженого дня. Хореографічні вправи не лише із м’язами працюють, але й чудово знімають стрес. Після тренування кожна клітинка тіла буквально святкує життя!