ua en ru

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2016» в номінації «Промисловець року»

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2016» в номінації «Промисловець року»

Ірина Мірошник

Голова Правління ПАТ «УКРПЛАСТИК», заслужений промисловець України, доктор у галузі філософії права, член Правління Європейської ротогравюрної Асоціації ERA, президент Асоціації гнучкої упаковки України, засновник міжнародного благодійного фонду імені Олександра Галкіна, офіційний представник в Україні ініціативи ООН «Save Food».

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2016 році: Ми привернули увагу Уряду та відповідального бізнесу до ініціативи ООН «Save Food» і важливості впровадження в Україні законодавства щодо захисту споживачів від матеріалів, які в процесі виробництва та контактуючи з продуктами, завдають шкоди здоров'ю та екологічній ситуації країни.

Ми освоїли нові, найпрогресивніші технології на ринку Північної і Східної Європи і вже випустили перші промислові партії продукції із застосуванням цих технологій.

Ваш життєвий девіз: У житті нічого не назавжди. Роби тільки те, що приносить тобі радість, навіть якщо це дуже важко.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Вченим математиком і артисткою. Обидві ці мрії реалізовую у бізнесі.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Побачити весь світ.

Бути сьогодні успішним – це… мати свою позицію, отримувати від роботи задоволення, а в житті мати Радість і світло.

Що є сьогодні найголовнішим в роботі керівника промислового підприємства? Що дає можливість бути лідерами промислової галузі? Вміти бачити перспективу за будь-якими перешкодами і труднощами. Щодня працювати над оптимізацією та поліпшенням всіх процесів. Як то кажуть потрібно бути першим або другим, або продавати бізнес.

Ваш улюблений афоризм? Сумніви вбивають більше мрій, ніж невдача, яка може статися. Карім Седдики.

Хто для Вас є прикладом в бізнесі? Є наші постачальники, які рік за роком зростають і за будь-яких умов залишаються першими. Є яскрава людина інженер, підприємець, винахідник, голова Ради директорів Tesla Motors Ілон Маск. Мені імпонує його позиція бути частиною того, що змінює світ на краще.

Яку галузь Ви вважаєте сьогодні головною для України? Їх дві IТ і агросектор з повним циклом переробки.

Якою справою Ви б займались, якщо б жили сто років тому? Мені подобається жити тут і зараз.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? J А якщо все-таки в грошах, то чому? J Щастя невизначене поняття. Головне бути у мирі з собою і бачити перспективу. А гроші один із способів забезпечення цих можливостей, причому не найголовніший.

Що було першим, що Ви створили своїми руками? Малювала, шила, в'язала, вишивала, а що було першим не пам'ятаю. Ні комп'ютерів, ні магнітофонів не створювала.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... знаю, що з нею робити».

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? J Швидкість думки.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? «Золоте теля» Ільфа і Петрова.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Ніколо Тесла, Ісак Ньютон, Коко Шанель. Обожнюю неординарних інтровертів.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Чудо цінується і виглядає там, де вона створена. Переносити його куди б то не було не має сенсу зникне диво.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Це питання вимагає додаткової консультації брендменеджерів, дизайнерів і іміджмейкерів.

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2016» в номінації «Промисловець року»

Роман Черняк

Генеральний директор ПАТ «АвтоКрАЗ», Заслужений машинобудівник України.

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2016 році: Приєднання до світової автомобільної спільноти із отриманням ПАТ «АвтоКрАЗ» сертифікату ISO/TS 16949: 2009 на систему управління якістю для автовиробництв. Збереження стійкого положення підприємства, трудового колективу, виробництва вантажівки КрАЗ в Україні. Розробка, створення і впровадження у виробництво лінійки перспективних автомобілів малої вантажопідйомності для комунального, дорожнього та сільськогосподарського господарств країни.

Ваш життєвий девіз: «Неможливо побачити нові береги, не відпливши від старих». Іншими словами вдосконалення та розвиток.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Як і все діти: космонавтом, льотчиком або військовим.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Я давно пережив той час, коли мріяв та чекав на здійснення мрій. Зараз я ставлю перед собою чіткі цілі і їх досягаю . Можливо, не все з наміченого здійснилося, проте роблю можливе, аби досягти мети. Зокрема, поставив собі за мету, щоб «КрАЗ» став в один ряд із передовими світовими автовиробниками. Ця ціль реалістична, поступово, ціною кропіткої командної роботи вона буде досягнута.

Бути сьогодні успішним – це… впевнено дивитись у майбутнє, досягати поставлених цілей і вести за собою колектив.

Що є сьогодні найголовнішим в роботі керівника промислового підприємства? Що дає можливість бути лідерами промислової галузі? Вміння мислити на перспективу, цілеспрямованість, відповідальність, впевненість. Бути лідерами галузі допомагає віра в те, що ми робимо корисну справу, згуртованість навколо спільної мети та оптимізм.

Ваш улюблений афоризм? «Нащо говорити там, де треба діяти» Богдана Хмельницького.

Хто для Вас є прикладом в бізнесі? Якщо в автомобілебудуванні, то це Лі Яккока – президент компанії Ford и голова правління корпорації Chrysler. Якщо взагалі у бізнесі, то це Білл Гейтс.

Яку галузь Ви вважаєте сьогодні головною для України? Одною із головних галузей в Україні, звичайно, вважаю машинобудування.

Якою справою Ви б займались, якщо б жили сто років тому? Напевно тим, чим і зараз – розвитком машинобудування, яке тоді тільки-но зароджувалось в нашій країні.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? J А якщо все-таки в грошах, то чому? J Індекс щастя в кожного свій. Рівень матеріального забезпечення, безперечно, важливий, але не визначний у житті людини. Бо є такі речі, які неможна придбати за жодні гроші: здоров’я, справжні дружбу та любов, наприклад. Я щасливий, що живу в Україні, займаюсь любимою справою, маю родину, друзів. Досягнув у житті того, чого прагнув: і дерево, і сина , і дім , як у відомій приказці.

Що було першим, що Ви створили своїми руками? З дитинства багато робив різної роботи, бо ріс у селі. Активно допомагав батькам будувати власний дім. У школі були перші власні творіння: повітряний змій, перша деталь на токарному верстаті, перша табуретка.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... світ не перевернуJ , проте використаю її як плацдарм для досягнення поставленої мети».

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? J Надлишкові емоційність, прямота та принциповість.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? Якусь окрему книгу визначати як улюблену було б некоректно, бо подобається світова і вітчизняна класика – і Бравий солдат Швейк Гашека, і твори Степана Руданського, й сучасна література, зокрема Ліни Костенко.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Історичні особистості нам відомі у зв’язку з тими чи іншими подіями. Про їх особисті якості знаємо не так багато, тому міг чи не міг би потоваришувати , залежало би особисто не від мене. А ось хотілося би потоваришувати із видатними вченими, винахідниками, наприклад Сікорським, Даймлером, Бенцом, Отто.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Якби я був мером, то намагався би зробити своє місто чудом світу, а не тягнути до себе якесь із семи чудес. Піраміди Хеопса, Колос Родоський та решта світових чудес українцям чужорідні у культурному плані. Вони би органічно не вписалися в наш оригінальний український колорит.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? «КрАЗ», звичайно. Планета із грецького – «мандрівник», вантажівка КрАЗ якнайкраще підпадає під це визначення. КрАЗ мандрує світом вже понад 60 років, це автомобіль із сталевим характером. Перевірений тисячами кілометрів доріг та бездоріжжя. Сьогодні більш ніж у 70 країнах світу на різник континентах українська вантажівка задіяна на передовій, будівництві, у шахтах, добуванні деревини тощо.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? До Полтавщини: плідна, співуча, гостинна, із багатовіковою історією, мальовничою природою земля. Зокрема й до Кременчука, на «КрАЗ», який є візитівкою Полтавського краю. Повіз би й до Карпат, на Полісся та Поділля, до Слобожанщини. На Україні велика кількість неповторних міст, містечок, місць , які цікаво було б подивитися іноземцю, а нам не соромно показати їх унікальну красу.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Подобається ландшафтний дизайн, охота, риболовля, подорожі. Дуже люблю гірські лижі – я лижник зі стажем. Тільки ось останні років чотири мені відпочивати ніколи – робота забирає увесь вільний час. А ще люблю футбол: намагаюся не пропускати матчів ФК «Ворскла», Кремінь та Гірник-Спорт.

ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2016» в номінації «Промисловець року»