ua en ru

У Lauffer Group заявили про 1,3 млрд сплачених податків за 2015 рік

У Lauffer Group заявили про 1,3 млрд сплачених податків за 2015 рік Фото: Віталій Балихін

Група торговельних і виробничих підприємств Lauffer Group, що володіє рядом заводів по виробництву борошна і хлібобулочних виробів, у минулому 2015 року сплатила до державного бюджету України понад мільярд гривень податків. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів директор Lauffer Group Віталій Балихін.

"В минулому році ми заплатили 1 мільярд 300 мільйонів гривень податків. Ми – один з найбільших і сумлінних платників податків в країні. Крім того, дуже важливо, що ми декларуємо всі обсяги продукції, на відміну від наших конкурентів. Крім того, що деякі підприємства намагаються копіювати назви наших торгових марок і навіть випускати подібну продукцію, вони декларують обсяги виробництва в рази менші. Ми ж платимо податок з кожного випущеного буханця хліба", – підкреслив Балихін.

Він також зазначив, що компанія приділяє багато уваги модернізації підприємств. "На 2017 рік у нас запланована масштабна програма по введенню нових технологічних ліній та заміні обладнання на менш енергоємне. Наше завдання – підвищити не тільки кількість продукції, але і її якість", – запевнив директор Lauffer Group.

За словами Віталія Балихіна, Lauffer Group регулярно надає допомогу нужденним. Зокрема, соціально незахищеним категоріям людей, дитячим будинкам, військовим батальйонам, спецпідрозділам на блокпостах і організаціям, які працюють з вимушеними переселенцями.

"У нас 8 підприємств розташовані уздовж лінії АТО. Там наші заводи і роздрібна мережа несуть велике соціальне навантаження. Це не тільки випуск хліба масового споживання, але і збереження робочих місць. Деякі з цих заводів навіть працюють у збиток", – розповів Віталій Балихін.

Він додав, що прохання про надання допомоги приходять кожен день. "Просять не багато: кілька десятків буханок в день. Але коли ми додаємо всі заявки, виходить до 10 тонн на місяць. Ми завжди виділяємо необхідну продукцію, ще жодного разу не відмовили. В інших областях наші підприємства також надають допомогу соціально незахищеним категоріям, і дитячим будинкам і проводять благодійні акції", – зазначив директор Lauffer Group.

Нагадаємо, раніше компанія виступила проти подорожчання хліба в Україні і закликала колег по цеху підтримати їх ініціативу. Таку реакцію викликала заява голови Всеукраїнської асоціації пекарів Володимира Череди про можливе підвищення вартості хліба до 20%.