ua en ru

Латвія заявила про наближення військових кораблів РФ до своїх кордонів

Латвія заявила про наближення військових кораблів РФ до своїх кордонів Фото: Латвія (flickr.com/Latvian Institute)

У п'яти морських милях від територіальних вод Латвії виявлено фрегат класу "Стерегущий"

У Латвії заявили про наближення кораблів військово-морського флоту Російської Федерації (РФ) до територіальних вод. Про це повідомляють латвійські Національні збройні сили в Twitter.

Як повідомляється, 28 квітня в п'яти морських милях від територіальних вод Латвії виявлено фрегат класу "Стерегущий", а у восьми морських милях - буксир класу "Горін" збройних сил Росії.

"В латвійській ексклюзивній економічній зоні, у п'яти морських милях від територіальних вод, військово-морські сили 28 квітня ідентифікували фрегат класу "Стерегущий" Збройних сил Росії", - йдеться в повідомленні.

Також за вісім морських миль від територіальних вод Латвії також був помічений буксир класу "Горін" ЗС Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Латвії прокуратура Видземского судового округу висунула громадянину своєї країни звинувачення у шпигунстві на користь Росії.

Як виявило розслідування, латвієць шпигував на території Алуксненського краю, також він співпрацював з одним з офіцерів російських спецслужб. 19 грудня 2017 року під час обшуку в резиденції громадянина Латвії було виявлено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, зберігання яких у нього не було дозволу.