ua en ru

Латвія звинуватила свого громадянина в шпигунстві на користь РФ

Латвія звинуватила свого громадянина в шпигунстві на користь РФ Фото: прапор Латвії (wikimedia.org/Xil)

Чоловік для спецслужб Росії збирав відомості про інфраструктуру латвійських збройних сил

У Латвії прокуратура Відземського судового округу висунула громадянину своєї країни звинувачення в шпигунстві на користь Росії. Про це з посиланням на прес-секретаря прокуратури Айгу Ейдуку повідомляє Latvijas Avīze.

Як виявило розслідування, латвієць шпигував на території Алуксненського краю, також він співпрацював з одним із офіцерів російських спецслужб. 19 грудня 2017 року під час обшуку в резиденції громадянина Латвії було виявлено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, на зберігання яких у нього не було дозволу.

Як розповіла представник прокуратури, за даними поліції безпеки, громадянин Латвії довгий час нібито за дорученням російської спецслужби збирав відомості про інфраструктуру латвійських національних збройних сил і об'єкти, які становлять інтерес для російських спецслужб.

Наразі поліція безпеки Латвії звинувачує його в незаконному зборі інформації, яка не підлягає розголошенню, для передачі іноземній державі, а також у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.

Зазначено, що обвинувачений повністю визнав свою провину і розкаявся в скоєному. Йому пред'явлено звинувачення в відповідних порушеннях, і він може бути позбавлений волі на строк до 10 років, доповіла речниця.

Нагадаємо, раніше в Англії через отруєння екс-шпигуна ГРУ РФ Сергія Скрипаля постраждала 21 особа.