ua en ru

Латвія слідом за Естонією визнала війну РФ проти України геноцидом

Латвія слідом за Естонією визнала війну РФ проти України геноцидом Фото: Сейм Латвії прийняв геноцид в Україні (wikipedia org)

Сейм Латвії в четвер, 21 квітня, офіційно визнав війну Росії проти України геноцидом. Крім того, парламентарі закликали Євросоюз посилити санкції проти РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Сейму Латвії.

Відзначається, що народ Латвії висловлює солідарність українцям і засуджує звірства Росії за підтримки та участі білоруського режиму.

"Латвія і її суспільство продемонстрували непохитну підтримку, лояльність і солідарність з Україною та її народом. Прийнявши цю заяву і одностайно, ми продовжуємо це робити. Ми не повинні забувати про головний актуальний пріоритет - захистити населення України від подальших злочинів проти людяності і допомогти Україні звільнити свою землю від окупантів", - заявив голова комітету закордонних справ Ріхард Коль

Також Сейм закликає об'єднати зусилля в зборі і розслідуванні доказів військових злочинів, скоєних Російською Федерацією на всій території України.

Крім того, Латвія закликала посилити санкції проти Росії і Білорусі, відмовитися від імпорту нафти й газу з РФ, а також посилити військову, фінансову, гуманітарну і дипломатичну підтримку України.

"Поставки зброї затримувалися на місяці з побоювання спровокувати Путіна, але зі зростанням звірств з боку Росії це застереження більше не є виправданням або виправданням для поширення геноциду в серці Європи на Україні", - йдеться в повідомленні парламенту.