ua en ru

Латвія посилить перевірки приїжджих із Криму і Донбасу

Латвія посилить перевірки приїжджих із Криму і Донбасу Фото: прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма

Дане рішення прийнято з подачі місцевої поліції безпеки

Уряд Латвії схвалив поправки до законів, згідно з якими приїжджі з окупованих і сепаратистських територій України проходитимуть посилену перевірку, передає видання Delfi.

Дане рішення було прийнято з подачі місцевої поліції безпеки, яка раз на три роки переглядає список "потенційно небезпечних" країн.

У результаті нововведень із "сірого списку" викреслено Об'єднані Арабські Емірати, оскільки за останні роки у країні не відбувалося нападів терористів-ісламістів. МВС Латвії також пропонує скасувати особливий нагляд за приїжджими зі Шрі-Ланки, тому що ситуація в цій країні покращилася і загроза нападів терористів стала набагато меншою.

Своєю чергою, до списку включено Південний Судан і Кабардино-Балкарську Республіку, а також Грузію разом з територіями Абхазії і Південної Осетії, на яких не забезпечується контроль центральної влади країни і де, як і раніше, перебуває значна кількість бойовиків.

Крім цього, правоохоронні органи просять піддавати посиленій перевірці приїжджих з України, анексованого Криму, а також тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич назвав анексію Криму замороженим російсько-українським конфліктом.