ua en ru

Латвія стала четвертою державою ЄС, яка офіційно засудила російську агресію

Латвія стала четвертою державою ЄС, яка офіційно засудила російську агресію Фото: Петро Порошенко

Петро Порошенко та президент Латвії Раймондс Вейоніс виступили із спільною заявою

Латвія стала четвертою державою Євросоюзу, яка в офіційному документі засудила агресію Російської Федерації проти України на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Тwitter повідомив прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.

"Латвія стала четвертою державою ЄС, яка в офіційному документі засудила російську агресію проти України на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та президент Латвії Раймондс Вейоніс виступили із спільною заявою з нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Латвією.

"Наші зусилля спрямовані не тільки на поглиблення взаємовигідного двостороннього співробітництва у багатьох сферах спільних інтересів, а й на зміцнення європейської безпеки та подолання сучасних міжнародних викликів", - йдеться у заяві.

Крім того, зазначається, що України та Латвія рішуче засуджують агресію Росії проти України, наслідком якої стали незаконна тимчасова окупація частини території України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

"Україна та Латвія закликають міжнародне співтовариство до подальшої солідарності з Україною, а також наголошують, що санкції, накладені на Росію через її агресію проти України, мають бути збереженими до повної імплементації мінських домовленостей та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, або навіть посилені у разі ескалації агресивних дій та напруженості з боку Росії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія виступила за продовження санкцій проти Росії.