ua en ru

Латвія збирається побудувати стіну на кордоні з РФ

Латвія збирається побудувати стіну на кордоні з РФ Фото: Ріхард Козловскис

Стіна необхідна для захисту від мігрантів

Латвія збирається побудувати стіну на кордоні з Російською Федерацією, щоб перешкоджати проникненню на територію країни нелегальних мігрантів з Середньої Азії і Далекого Сходу. Про це заявив сьогодні латвійський міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскис, передає Польське Радіо.

"Чотири роки і 17 мільйонів євро, - стільки потрібно Латвії, щоб відгородитися від Росії стіною", - заявив Козловскис. Його відомство хоче, щоб ця сума була прийнята до уваги під час роботи над новим бюджетом.

Козловскис заявив, що Латвія повинна побудувати стіну на кордоні з Росією, "щоб зміцнити свою кордон".

За його словами, це реакція на зростаючу хвилю мігрантів. Слід зазначити, що нелегали з Середньої Азії і Далекого Сходу все частіше намагаються потрапити через Латвію у скандинавські країни.

За інформацією латвійських служб, лише в 2015 р. на кордоні були затримані 239 нелегальних мігрантів, серед яких 160 приїхали з В'єтнаму, а 20 - їх Афганістану.

Нагадаємо, Україна також будує Стіну на кордоні з РФ. Проект по обладнанню кордону з Росією називається "Європейський вал". Рішення про будівництво "стіни" український уряд ухвалив ще восени 2014 р. В квітні роботи з будівництва укріплень на кордоні поновилися.