ua en ru

Латвія на Генасамблеї ООН закликала РФ припинити агресію проти України

Латвія на Генасамблеї ООН закликала РФ припинити агресію проти України Фото: Едгар Рінкевич (FLICKR PARTIJAS VIENOTĪBA)

Ринкевич висловив упевненість, що Україна відновить територіальну цілісність

Російська Федерація повинна припинити агресію проти України. Про це на Генеральній асамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, передає Delfi.

Зокрема, Рінкевич зазначив, що Росія має припинити агресію для дотримання принципів ООН про територіальну цілісність і суверенітет. Він також підкреслив, що Латвія разом з міжнародним співтовариством продовжує політику невизнання незаконної анексії Криму.

"Я впевнений, що одного разу на Україні міжнародне право переможе і територіальна цілісність України, як і інших східних партнерів ЄС, буде відновлена", - додав Рінкевич.

Він також підкреслив, що ООН має зберігати рішучість у вирішенні конфліктів в Нагірному Карабасі, Придністров'ї, Абхазії і Південної Осетії.

"Історія країн Балтії підтверджує моральну силу міжнародного права. Ці питання міжнародне співтовариство має вирішувати активніше", - зазначив Рінкевич.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що нинішня Генасамблея ООН підтвердила ізоляцію Росії.

За підсумками візиту на ГА ООН президент Петро Порошенко зазначив, що Україна, США, Франція і Німеччина готові внести спільну резолюцію про миротворців на Донбасі.