ua en ru

У Латвії продавали глобуси з Кримом у складі Росії

У Латвії продавали глобуси з Кримом у складі Росії Фото: глобус

Зараз торгівля неправильними глобусами припинена

У Латвії в магазинах Maxima продавали глобусами, на яких півострів Крим вказаний як територія Російської Федерації, передає Delfi.

Глобуси, де Крим вказано у складі Росії, продають у більшості магазинів Maxima. За словами представника SIA "Maxima Latvija" Яніса Бесериса, торгівля глобусами тепер припинена.

"У магазинах доступні глобуси восьми видів - це стверджував постачальник глобусів. Зазначене державне поділ (Крим в складі Росії, - ред.) є тільки на одному з видів глобусів", - зазначив Бесерис.

Тим клієнтам, які вже придбали в магазинах глобуси з російським Кримом, Maxima поверне гроші за виконану покупку, сказав Бесерис.

Він додав, що ці глобуси виробляють у Польщі, а в магазини SIA "Maxima Latvija" їх закупила і доставила SIA "Kors N". Магазин "Maxima" вже інформувала про фірму виниклої ситуації.

На прилавках магазинів Maxima глобуси, де Крим вказаний складовою частиною Росії, з'явилися у кінці липня. На даний момент встигли продати вже 65 глобусів.

Нагадаємо, 9 липня офіційний Twitter прокуратури Нідерландів опублікував інфографіку, на якій територія України була вказана без Криму. Пізніше ця інфографіка була виправлена.