ua en ru

У Латвії дали реальний тюремний термін автору інтернет-петиції про приєднання до РФ

У Латвії дали реальний тюремний термін автору інтернет-петиції про приєднання до РФ Фото: у Латвії дали реальний термін автору інтернет-петиції

Автору петиції дали шість місяців

Суд Курземського району Риги виніс вирок Максиму Коптелову, являющему автором петиції про приєднання Латвії до Росії. Коптелова посадили на шість місяців, передає Delfi.

За словами адвоката Ілони Булгакової, повне рішення суду буде доступно 11 березня, після чого воно обов'язково буде оскаржено, оскільки це "ганьба для Латвії".

"Я вважаю, що це ганьба для Латвії і це покарання занадто суворе. Треба буде подивитися, чим керувався суд. Це дуже поганий прецедент, пов'язаний з обмеженням свободи слова. Заклик (до підриву територіальної цілісності Латвії - ред.) повинен бути конкретним і недвозначним, коли ясно, що людина дійсно закликає ліквідувати державну незалежність і хоче цього. В даному випадку докази всього цього непереконливі", - заявила адвокат.

Нагадаємо, власники єдиного місцевого російськомовного каналу в Латвії ТВ5 прийняли рішення про її закриття через нерентабельність.