ua en ru

У Латвії будуть судити за заклик до тероризму

У Латвії будуть судити за заклик до тероризму Фото: прапор Латвії (flickr/mauricevangestel)

Зміни в закони Латвії зумовлені новою директивою Європарламенту по боротьбі з тероризмом

У Латвії заборонили не тільки участь у терористичній діяльності, пособництво тероризму або заклики до нього, але і прославлення тероризму. Про це йдеться в нових поправках, які ухвалив уряд країни, передає ВВС.

"Необхідність внесення поправок в кримінальне законодавство Латвії, відповідно міністерством юстиції, обумовлена вимогами нової директиви Європейського парламенту про боротьбу з тероризмом", - йдеться в повідомленні.

Прийняття нової директиви ЄС, в свою чергу, обумовлено "новими загрозами", серед яких - активізація терористів-одинаків і тих людей, які повертаються в ЄС із зон конфлікту. Як наголошується в директиві та інструкціях її первісного варіанту, європейські політики хочуть мати важелі для боротьби з цими людьми, так і з поширюваної в інтернеті пропагандою - тобто прославленням тероризму.

Наголошується, що поправки, прийняті урядом Латвії, не можуть бути відкинуті на національному рівні (їм ще належить обговорення в парламенті), оскільки європейські директиви є обов'язковими для країн Євросоюзу.

Нагадаємо, британець, який воював на боці бойовиків ДНР і ЛНР, засуджений до 5 років ув'язнення.