ua en ru

У Лаосі в результаті масштабної повені загинули понад 45 людей

У Лаосі в результаті масштабної повені загинули понад 45 людей Ілюстративне фото (gettyimages.2)

Ще 97 осіб зникли без вісти

В Лаосі, в результаті масштабної повені, щонайменше 46 осіб загинули і ще 97 зникли без вісти. Про це передає Xinhua з посиланням на останні дані національного відомства щодо запобігання і ліквідації наслідків стихійних лих країни.

Як зазначається, приблизно 82 тис. 460 сімей у 14 провінціях країни постраждали від повеней після тропічних штормів "Сон-Тінь" і "Бебінка", які стали причиною проливних дощів з середини липня до середини серпня.

Повідомляється, що загалом 11 тис. 383 людини наразі вимушені жити у тимчасових притулках.

Окрім того, в результаті стихійного лиха були пошкоджені близько 120 шкіл, затоплено 62 тис. 980 гектарів рисових полів і 41 тис. 879 гектарів інших культур.

Також в країні померли тисячі голів худоби і птиці.

Було пошкоджено 138 доріг і 26 мостів.

Збитки від цього оцінюються більш ніж 1,9 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півдні Індії понад 1 мільйона чоловік покинули свої будинки і були переміщені в табори для біженців через зливи і повені в штаті Керала.

У затоплених районах вода досягає рівня 60 см від землі. Рух машин по дорогах заблоковано. При цьому дощі тривають, але вже з меншою інтенсивністю, ніж раніше.

У зв'язку з повенями, уряд штату Керала закликало людей не ігнорувати розпорядження про евакуацію. Враховуючи прогнози в регіоні, закрили аеропорт до 26 серпня. Раніше в Індії ввели режим надзвичайного часу із-за зливи.