ua en ru

Л.Козаченка та В.Цушка обрано співголовами громадської ради Мінэкономіки України.

Президента Української аграрної конфедерації Леоніда Козаченка та міністра економіки України обрано співголовами громадської ради Мінэкономіки України. Відповідне рішення було прийнято 27 квітня на організаційному засіданні громадської ради Міністерства економіки України, повідомляє прес-служба Міністерства.

На засіданні було затверджено персональний склад громадської ради, до якого увійшли представники найбільш авторитетних громадських організацій, підприємств, асоціацій.
Під час заходу В.Цушко наголосив на важливості відновлення роботи консультативно-дорадчого органу, утвореного з метою сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами та врахування громадської думки в процесі підготовки та організації виконання рішень Мінекономіки.
Також під час засідання було визначено перелік робочих груп, розглянуто план роботи Громадської ради на травень 2010 року, обговорено проект закону України "Про державну фінансову підтримку експорту" та проекти законодавчих актів щодо надання інформації про вміст у продукції генетично модифікованих організмів.
Принцип діяльності Громадської ради буде наступний: кожна зі створених робочих груп за своєю компетенцією відповідатиме секторам відповідальності заступників міністра економіки. Робочі групи будуть, зокрема, рецензувати найважливіші нормативні акти, котрі готують структурні підрозділи Мінекономіки, які підпорядковуються відповідному заступнику міністра.