ua en ru

Л.Кучма звернувся до ГПУ з клопотанням про скасування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд

Колишній Президент України Леонід Кучма звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з клопотанням про скасування запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на прес-службу Л.Кучми.
"Я точно не маю наміру ховатися - це, я думаю, очевидно для всіх. Я більше, ніж будь-хто інший зацікавлений, щоб було покарано істинних винуватців і встановлено істину. Я віддав моїй країні все своє життя. І честь свою я захищатиму лише тут", - зазначив екс-Президент.
У клопотанні йдеться про те, що запобіжний захід застосований безпідставно, оскільки колишній Президент не лише не намагається ухилитися від слідства та виконує усі вимоги Генпрокуратури, а є зацікавленою особою у встановленні істини у справі.
Крім того, при застосуванні запобіжного заходу не враховано, що, згідно з Конституцією, за Л.Кучмою зберігається та охороняється законом звання Президента України, зазначено в клопотанні.
Л.Кучма також вказує, що обмеження його вільного пересування є значною перешкодою до здійснення ним активної громадської діяльності і в Україні, і за її межами.
Нагадаємо, 21 березня Генпрокуратура порушила справу проти Л.Кучми за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Колишній Президент перебуває на підписці про невиїзд.