ua en ru

Л.Фесенко очолить Вищий спеціалізований суд по цивільних і кримінальних справах

Посаду голови Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССЦКД) займе член комітету Верховної ради з питань правосуддя, народний депутат Леонід Фесенко (Партія регіонів), пише «Комерсант-Україна».

ВССЦКД має бути створений 1 жовтня. Після цього відбудеться засідання Ради суддів загальних судів, який внесе подання на призначення гдави новоствореного суду на розгляд ВРЮ. "Позиція Президента полягає в тому, що на такі принципові посади повинні призначатися люди, які знаходяться поза впливом якихось серйозних політичних груп, - сказав співрозмовник в оточенні Президента. - Кандидатура Фесенка - якраз той випадок, коли професійна поведінка привела до такого результату".

Л.Фесенко підтвердив, що його кандидатура розглядається на посаду глави Вищого спеціалізованого суду. "Розглядається така можливість, але існує низка норм, які регламентують призначення на цю посаду, тому їх потрібно пройти. Пропозицію я отримав особисто від Президента (Віктора Януковича),- сказав Л.Фесенко. - До 10 жовтня це питання має бути вирішено".