ua en ru

Киргизстан не знайшов небезпечних речовин в продукції Roshen

Експертиза українського шоколаду в Киргизстані засвідчила, що небезпечних речовин у продукції немає.

Експертиза українського шоколаду в Киргизстані засвідчила, що небезпечних речовин у продукції немає. Про це заявив головний санітарний лікар країни Толі Ісаков, передає радіо "Свобода".

За його словами, кондитерські вироби корпорації Roshen повністю безпечні.

Нагадаємо, Росспоживнагляд 29 липня заборонив ввезення в Росію кондитерських виробів, вироблених на київській, вінницькій, маріупольській та кременчуцькій кондитерських фабриках, що належать українській кондитерській корпорації. У повідомленні відомства зазначалося, що в продукції цих фабрик, зокрема в молочному шоколаді, виявлений здатний накопичуватися в організмі людини канцероген бензопірен.

Згодом партнери Росії з Митного союзу і Молдова влаштували аналогічні перевірки українських цукерок, проте жодних відхилень від норм не знайшли - про це відзвітували в Таджикистані, Молдові, Казахстані та Білорусії.

У свою чергу представники Roshen заявили, що виявлення в складі їхньої продукції бензопірену не може вважатися порушенням норм РФ, так як норм, що регламентують вміст цієї речовини в кондитерській продукції, не існує не тільки в Росії та Україні, але і в країнах ЄС.

Пізніше Росспоживнагляд заявив, що понад 90% досліджених зразків виробів Roshen не відповідають нормам. Однак, згідно з повідомленням, основною причиною невідповідності кондитерські вироби є не виконання законодавства в області захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчової цінності продукції, вказаної на етикетці).

В останні дні почастішали розмови, що продукція Roshen незабаром може повернутися на російський ринок.

Як повідомляє прес-служба Федерації роботодавців України, Митна служба Росії відсьогодні включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.