ua en ru

Рада не погодилася відправити Квіташвілі у відставку

Рада не погодилася відправити Квіташвілі у відставку Фото: Олександр Квіташвілі

Депутати не змогли проголосувати з трьох спроб

Верховна Рада України не змогла відправити у відставку міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не прийшов сюди триматися за крісло. Я не прийшов сюди робити кар'єру. І я бачу, що з цим комітетом (парламентським комітетом з питань охорони здоров'я - ред.) я просто не можу працювати", - сказав Квіташвілі під час своєї промови в Раді та запевнив, що готовий служити на благо України.Депутати тричі голосували за відставку Квіташвілі, але змогли набрати лише 170, 222 та 220 голосів відповідно.


Відзначимо, що спочатку питання відставки Квіташвілі планувалося розглянути у вівторок, 15 вересня, проте в результаті його перенесли на четвер, 17 вересня.

Раніше повідомлялося про те, що "Батьківщина" принципово не голосуватиме за відставку Вощевського і Квіташвілі, зокрема, про це в коментарі журналістам повідомляв народний депутат, член фракції "Батьківщина" Сергій Власенко.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі подав у відставку ще на початку липня 2015 р., однака тоді Рада так і не змогла розглянути це питання. У свою чергу Квіташвілі раніше заявляв, що він ні в якому разі не відкличе свою заяву про відставку.

Водночас сьогодні Верховна Рада нарешті змогла відправити у відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.