ua en ru

Квіташвілі вважає, що моє звільнення з МОЗ є передчасним, - Павленко

Квіташвілі вважає, що моє звільнення з МОЗ є передчасним, - Павленко Фото: Олександра Павленко

Перший заступник міністра впевнена, що шеф знає якість її роботи

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі негативно відреагував на нещодавній лист з Кабінету міністрів із проханням розглянути можливість звільнення першого заступника міністра Олександри Павленко. Про це заявила сама Павленко в завершенні інтерв'ю РБК-Україна.

"В даний момент з Кабміну на адресу міністерства надійшов лист (від 3 серпня, - ред.) З проханням розглянути можливість мого звільнення. Але міністр, як мені здається, знає якість моєї роботи", - зазначила Павленко.

За її словами, Квіташвілі відповів на цю пропозицію уряду так, що звільнення Павленко є передчасним.

Перший заступник міністра додає, що на її посаду є претенденти, однак називати прізвища вона не вважає за потрібне, щоб "не розпалювати конфліктів".

Також Павленко зауважила "дуже цікаві" результати нещодавнього службового розслідування в керівництві МОЗ.

Нагадаємо, 27 травня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування стосовно Квіташвілі, його першої заступниці Олександри Павленко та інших посадових осіб МОЗ на предмет належного виконання ними службових обов'язків.

"Наскільки я пам'ятаю, акт перевірки складається із 62 сторінок, всього 20% тексту присвячені мені (Олександрі Павленко, - ред.). При цьому висновок перевірки полягає в тому, що звільнити потрібно винятково мене", - додала перший заступник голови МОЗ.

Як наслідок, Павленко вважає висновки урядової перевірки необ'єктивними і юридично необгрунтованими.

"Я написала свої зауваження на 15 сторінках. Перевірка пройшла абсолютно без розуміння функціоналу посадових осіб. Кілька сторінок висновків перевіряючих зайняло переписування листів якихось громадських організацій. Якщо опитуються громадські організації, то необхідно всіх опитувати, а не тільки каральні", - підсумувала перший заступник міністра охорони здоров'я.

Як повідомлялося, Квіташвілі раніше виступив за заборону Кабміну розглядати матеріали службового розслідування відносно керівництва МОЗ.