ua en ru

Квіташвілі: нардеп Мусій вважає, що при Януковичі МОЗ проводив міжнародні закупівлі

Квіташвілі: нардеп Мусій вважає, що при Януковичі МОЗ проводив міжнародні закупівлі Фото: Олександр Квіташвілі

Міністр заявив, що всіх виявлені перевіркою "порушення" мають пояснення

Проведення публічного заслуховування результатів перевірки Міністерства охорони здоров'я України дозволило дати звіт, чому ті чи інші так звані порушення в роботі МОЗ були допущені. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

"Добре, що ми змогли донести інформацію про те, чому були допущені ті чи інші так звані порушення, щоб не було спекуляції на інформації від акту. Щоб ці результати народні депутати не почали використовувати у своїх політичних цілях", - зазначив глава МОЗ.

При цьому Квіташвілі висловив здивування позицією народного депутата Олега Мусія, що входить до складу комісії з перевірки МОЗ, з приводу процедури закупівлі медичних препаратів за кордоном.

"Вчора, проходячи біля Олега Мусія, я почув, що він не хоче, щоб МОЗ повернувся до схем закупівель, які були при Януковичі. Але я не знав, що за Януковича були закупівлі в міжнародних організацій (іронізує)", - сказав міністр.

За його словами, неспроможними також є звинувачення на адресу МОЗ про нібито затримку подачі паспорта бюджетної програми держзакупівель. "Це геніально. Якби нас перевіряла служба Молдови чи Бразилії, то їм би довелося пояснювати, із чим пов'язані затримки. Але це служба українська - вони знають, як влаштований бюджетний процес", - пояснив Квіташвілі.

Зокрема, він наголосив, що держбюджет-2015 було прийнято наприкінці грудня минулого року, але "тільки із середини січня було "відкрито" бюджет, щоб можна було забирати з нього гроші". Потім, зі слів Квіташвілі, йшли переговори з МВФ, після чого парламент ухвалив зміни до держбюждету.

"У цей час всі програми й МОЗ, й інших міністерств не фінансувалися, крім захищених статей. У всіх цих "порушень" є пояснення. Я ж не просто тримав 67 днів цей документ і потім на 67 день віддав", - зазначив РБК-Україна міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, на думку Квіташвілі, результати останньої перевірки МОЗ були каральними.