ua en ru

Квіташвілі має намір змінити принцип оплати праці медиків

Квіташвілі має намір змінити принцип оплати праці медиків Фото: Олександр Квіташвілі

Глава МОЗ "за" те щоб, медики отримували гроші за обсяг виконаних робіт

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі має намір змінити принцип оплати праці медпрацівників при реформуванні системи охорони здоров'я. Про це він заявив під час презентації законопроектів на засідання колегії МОЗ, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Квіташвілі, МОЗ відмовиться від штатного розкладу.

"Зміна принципу оплати праці - ми будемо відходити від штатного розкладу. Люди, які будуть працювати в системі охорони здоров'я, будуть отримувати у міру робіт, які вони виконують", - заявив міністр.

Він зазначив, що медпрацівники, які приймають, лікують або консультують більше людей, будуть отримувати більше грошей.

"МОЗ буде розробляти типові контракти, які будуть роздані всім", - додав Квіташвілі.

Нагадаємо, глава комітету Ради з охорони здоров'я Ольга Богомолець розкритикувала роботу Моз. Вона повідомила про те, що робота Міністерства охорони здоров'я оцінюється як незадовільна. Також, за її словами, півроку роботи команди Квіташвілі втрачені для реформ. "Враховуючи, що минуло понад шість місяців роботи команди Моз, можна вважати, що ці півроку не просто втрачені для реформ, а всі дротики призводять до величезних ризиків щодо забезпечення населення життєво важливими ліками, вирішення проблем переселенців і поранених", - заявила Богомолець.