ua en ru

Квартири в новобудовах Києва подешевшають

Квартири в новобудовах Києва подешевшають з-за складної економічної ситуації в країні і новорічних акцій від забудовників.

Квартири в новобудовах Києва подешевшають

Квартири в новобудовах Києва подешевшають з-за складної економічної ситуації в країні і новорічних акцій від забудовників.

На початку минулого тижня, 15 грудня, ділова активність на ринку нерухомості частково припинилася, це може бути пов'язано із зменшенням дзвінків по рекламі і зменшенням переглядів. Але кількість квартир в базі новобудов Києва збільшилася, і в підсумку розширився вибір пропозицій. Але ніяких висновків поки не варто робити.

Швидкий обвал національної валюти, 16-17 грудня, змусив багатьох прийти в шок, але схоже, що ця ситуація почала стабілізуватися. Щоб підтримати ліквідність комерційних банків, минулого місяця було виділено 26,5 млрд. грн. З цього моменту паніка почала проходити у всіх, хто мав депозити, покупці квартир у новобудовах Києва поступово почали нарощувати активність.

Сьогодні покупці навпаки не чекають, а постійно беруть участь в торгах, де досить активно та наполегливо просять продавців зменшити ціни на 10-30%. Але добре видно, що продавці знижувати цін абсолютно не хочуть. Але все ж бувають випадки, що продавці на торгах поступаються більше 10 відсотків.

Саме завдяки підвищенню цін на квартири в новобудовах Києва і пояснюється різкий спад ділової активності. Ясна річ, що не у кожного забудовника є фінанси, щоб повністю продовжити будівництво і у кожного своя ситуація. Багато хто хоче просто відбити витрати, які викликані подорожчанням валюти, а значить і подорожчанням матеріалів для будівництва, подорожчанням послуг. Сьогодні, 22 грудня, забудовники, які раніше успішно все робили, зараз намагаються діяти за тією ж самої тактики. Раніше окремі будівельні компанії просто вели правильну цінову політику і тепер стали досить успішними. У той час багато інвесторів не виплатили повністю необхідних сум, а зараз же їм нічого не залишається, як виплачувати відсотки, що залишилися, але, звичайно ж, абсолютно за іншими розцінками.

Також, компанії РК зробили висновок, що в більшості випадках, купують квартири від забудовника люди зі східних регіонів країни. У період до серпня поточного року, наприклад, найвищий відсоток проданих приміщень від житлових комплексів припадає на Черкаську, Київську і Житомирську області, а в період після серпня до сьогодні (22 грудня) - Донецька і Харківська області. У порівнянні з минулими роками, покупців зі сходу України зросло на 25 відсотків. Високий відсоток продажів угод здійснений жителями Донецька і Луганська і становить 40 відсотків від усіх угод.