ua en ru

Кузьмін заявляє про провокації проти нього з боку Представництва ЄС в Україні

Перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявляє про провокації проти нього з боку Представництва ЄС в Україні. Про це йдеться в листі Кузьміна до голови Представництва Європейського союзу в Україні Яна Томбінського, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України засвідчує свою високу повагу Представництву ЄС в Україні і Вам особисто та звертається з наступним. 22 березня цього року Представництвом ЄС в Україні серед отримувачів розсилки новин було поширено прес-реліз, текст якого додається. В цьому повідомленні йшлося про безпідставність та необґрунтованість моїх звинувачень на адресу голови комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмара Брока. Такі звинувачення, за версією Представництва ЄС в Україні, пролунали під час мого нещодавнього інтерв'ю і стосувалися поведінки європарламентаря під час його останнього візиту до Києва у грудні минулого року. Поширення Представництвом ЄС в Україні цієї хибної заяви спонукало мене звернутися до вас особисто", - зазначив Кузьмін.

Він припустив, що приводом до появи такого прес-релізу стала публікація його наукової статті "Дифамація як засіб незаконного впливу на суд та слідство в кримінальному процесі України" у фаховому виданні - газеті Закон і Бізнес №11 (1101), 16-22 березня 2013 року.

"Якщо це дійсно так, то звертаю вашу увагу, пане посол, що ця публікація не є моїм інтерв'ю і не містить публічних звинувачень на адресу європарламентаря Брока. Офіційні особи Представництва ЄС в Україні, відповідальні за підготовку і розміщення прес-релізу, навмисно перекрутили даний факт. Очевидно, основною метою цієї злагодженої кампанії було не що інше як дискредитувати мене та представити як людину, що оббріхує чесного та незаплямованого члена Європарламенту пана Брока, який видає себе за прихильника української опозиції", - підкреслив Кузьмін.

За його совами, підтвердженням тому є факт, що на офіційному веб-сайті Представництва ЄС в Україні прес-реліз розміщений не був. Натомість там містилася заява щодо поведінки активістки Fеmеn у стінах Європейського парламенту. "Вище наведене свідчить, що заінтересовані особи Представництва ЄС в Україні свідомо підготували цю провокацію", - заявив перший заступник генпрокурора.

Він попросив Томбінського встановити осіб, відповідальних за розміщення і поширення прес-релізу і надалі більш виважено підходити до оцінки публікацій у фахових юридичних виданнях та використовувати лише перевірені й достовірні дані, що базуються на фактах.

Читайте також: Ренату Кузьміну можуть заборонити в'їзд на територію ЄС