ua en ru

Кузьмін: Тимошенко зможе брати участь у президентських виборах, якщо з неї буде знята судимість

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зможе брати участь у президентських виборах, якщо з неї буде знята судимість. Про це в ефірі передачі "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер" заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

Він зазначив, що апеляція захисту Тимошенко щодо "газової справи" отримана і прокурори її вивчають. "Нічого нового адвокати не сказали", - зауважив Кузьмін. Він повідомив: "Підтримку обвинувачення в Апеляційному суді будуть здійснювати ті ж прокурори, які брали участь у справі".

Кузьмін пояснив, що Апеляційний суд може залишити вирок силі, змінити його або скасувати. Винесений Тимошенко Печерським райсудом Києва вирок набуде чинності, якщо він буде підтверджений Апеляційним судом.


Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу Україна" 1,516 млрд грн.