ua en ru

Кузьмін: Є свідчення того, що Лазаренко замовив вбивства Щербаня та Гетьмана в інтересах ЄЕСУ і Тимошенко

Є свідчення того, що екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко замовив вбивства Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана в інтересах ЄЕСУ і Юлії Тимошенко. Про це в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

"Є дані, що Лазаренко замовляв банді Кушніра вбивства Щербаня, бізнесмена Момота, банкіра Гетьмана в інтересах корпорації ЄЕСУ та Тимошенко", - сказав Кузьмін. Він додав, що допитані свідки прямо вказують на Лазаренка і Тимошенко як замовників цих вбивств. Якщо їх провина буде доведена, то їм загрожує довічне тюремне ув'язнення. При цьому перший заступник генерального прокурора заявив, що доводити вину Лазаренка складно, тому як він знаходиться в США. Кузьмін підкреслив, що подібні складнощі виникнуть і у випадку з Тимошенко, якщо вона виїде до Німеччини і, можливо, не захоче звідти повертатися.

Коментуючи заяви Руслана Щербаня про причетність Лазаренка і Тимошенко до вбивства його батька, заступник генпрокурора сказав, що Руслан Щербань давав аналогічні свідчення протягом всього періоду слідства, в тому числі і в 2003 р., але через страх не називав імен.

Щодо заяви "Батьківщини", що ГПУ тисне на засудженого за вбивство Євгена Щербаня Вадима Болотських, Кузьмін сказав, що "Батьківщина" не може мати ніякої інформації про це, оскільки Болотських утримується в умовах суворої охорони.