ua en ru

Кужель влаштувала бійку з Тетеруком біля трибуни Ради

Кужель влаштувала бійку з Тетеруком біля трибуни Ради Фото: Кужель намагалася виштовхнути Тетерука з-за трибуни Ради

Кужель і Тетерук посварилися через законопроекту про реєстр призовників

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Олександра Кужель влаштувала бійку з нардепом від "Народного фронту" Андрієм Тетеруком під час його виступу з трибуни Верховної Ради. Відео інциденту, причиною якого став законопроект про реєстр військовозобов'язаних, опублікував телеканал "112 Україна".

"Цей законопроект критично важливий для того, щоб наше Міністерство оборони і Генштаб мали нову, чітку систему упорядкованого контролю над військовослужбовцями, які підлягають призову. В даний час в залі всі займаються своїми справами і ніхто не вникає, шановні депутати, ніхто не вникає в питання національної безпеки. У нас є "експерти", які кажуть, що керівники на це мають "відкати". Вам краще знати, можливо, з вашої попередньої діяльності. Я вам хочу сказати, щоб ви уважніше читали законопроект, там ні копійки державних коштів", - зазначив Тетерук, звертаючись до Кужель після того, як "Батьківщина" відмовилася голосувати за будь-які законопроекти порядку денного до винесення в зал проекту закону про ренту на газ і заявила про те, що створення реєстру військовозобов'язаних пов'язане з корупцією.

Кужель обурилася і спробувала виштовхнути Тетерука з-за трибуни з криками: "Вибачайся, я сказала, вибачайся".

"Не ламайте обладнання, це державне обладнання", - відповів Тетерук.

У свою чергу головуючий на засіданні Ради перший віце-спікер Андрій Парубій відключив мікрофон, закликав депутатів до порядку і передав слово наступному депутату.

Відзначимо, що в ході подальшого голосування депутати провалили законопроект про реєстр військовозобов'язаних, відправивши його на повторне перше читання.

Нагадаємо, проект постанови № 2504а/П "Про прийняття за основу проекту закону України про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" був зареєстрований в Раді 25 вересня 2015 р. Реєстр пропонується вести в електронній формі з єдиною централізованою базою даних.