ua en ru

Кувейт зацікавився спільним з Україною виробництвом літака Ан-178

Кувейт зацікавився спільним з Україною виробництвом літака Ан-178 Фото: Олег Гладковський

Представників оборонних відомств Кувейту продемонстрували українську військову техніку

Держава Кувейт зацікавилась спільним з Україною виробництвом літака Ан-178. Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олег Гладковський, передає прес-служба РНБО за результатами його візиту до Кувейт.

"Радий констатувати, що представники оборонних відомств Кувейту виявили жвавий інтерес до нашого літака АН-178. Українська сторона готова почати переговори про співпрацю в цьому напрямку, як з продажу, так і по спільному виробництву", - заявив Гладковський.

Так, в рамках візиту заступник секретаря РНБО зустрівся з главою Генштабу ЗС Кувейту генералом М. Аль-Хедр, директором Кувейтської інвестиційної адміністрації Фаруком Аль-Бастаки і першим заступником МЗС Кувейту Х. Аль-Джаралла.

Наголошується, що представників оборонних відомств Кувейту продемонстрували, зокрема, безпілотний багатофункціональний бронетранспортер "Фантом-2", ПТРК "Скіф" з керованими ракетами, і легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Також відбувся демонстраційний політ багатоцільового транспортного літака Ан-178.

"Вважаю дуже перспективним ринок Кувейту для розвитку співпраці у військово-технічній сфері, починаючи з бронетанкової галузі і високоточного озброєння, і закінчуючи масштабними авіаційними проектами", - резюмував Гладковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український військово-транспортний літак Ан-70 отримає нову авіоніку і позбудеться російських деталей.