ua en ru

Куценко: розслідування, пов'язані з президентом, не підслідні ГПУ

Куценко: розслідування, пов'язані з президентом, не підслідні ГПУ Фото: Владислав Куценко

У ГПУ заявили, що не бачать складу злочину в опублікованій ЗМІ інформації про Порошенка

Будь-які розслідування, пов'язані з президентом України, не підслідні Генеральній прокуратурі України (ГПУ). Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"офіційно Заявляю, що за попередньою вивчення інформації, яку розповсюджують окремі ЗМІ про порушення законності президентом України Петром Порошенком, то ГПУ в цих заявах та інформації ніякого складу злочину не бачить. Ми звертаємося до всіх народних депутатів України, представників громадськості, не втягувати ГПУ в політику і діяти у відповідності з законами, з Конституцією. За Конституцією, будь-які розслідування, пов'язані з президентом України, не підслідні ГПУ. Є закон, є Конституція, стаття 111, яка визначає порядок розслідувань по відношенню до президента України і на будь-якому етапі розслідування органи прокуратури до нього не залучаються", - заявив Куценко.


Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України не буде вести справи щодо скандалу з офшорами президента України Петра Порошенка.

ЗМІ показали фільм "Офшори державного рівня", який складається з трьох циклів, один з яких присвячений Петру Порошенку - "Подвійне життя Президента". У сюжеті, зокрема, йдеться, що він так і не передав свої активи в траст, про що заявляв раніше. У той же час він почав реструктуризувати свої активи Roshen з допомогою створення трьох офшорних компаній.