ua en ru

Курултай до 15 квітня може розглянути питання національного референдуму, - Чубаров

Курултай кримськотатарського народу до 15 квітня 2014 р. може розглянути питання національного референдуму.

Курултай кримськотатарського народу до 15 квітня 2014 р. може розглянути питання національного референдуму. Про це за підсумками засідання заявив голова Меджлісу Рефат Чубаров, передає його прес-служба.

За його словами, на запланованої сесії Курултаю будуть розглядатися питання, пов'язані з подальшими кроками Меджлісу в частині ситуації.

"Я не виключаю, що на сесії будуть поставлені остаточні крапки в питанні проведення національного референдуму і формулювання питань для голосування", - уточнив Чубаров, додавши, якщо до того часу будуть знайдені достатні підкріплення не тільки в міжнародній практиці, але й міжнародного забезпечення цього референдуму.

Він також звернув увагу, що Меджліс створив спеціальну групу, яка вивчить всі аспекти, пов'язані з проведенням референдуму в межах одного етносу.

"Ми зараз намагаємося знайти і міжнародні прецеденти та спиратися на міжнародні організації, які можуть нам у цьому допомогти. Насамперед, це такі організації, які покликані служити уникненню конфліктів, наприклад, ОБСЄ або Управління Верховного комісара ООН з прав людини", - розповів Чубаров.

Він також зазначив, що постарається зробити все, щоб на Курултаї був лідер кримськотатарського народу нардеп Мустафа Джемілєв.

У теж час, Чубаров спростував чутки про розкол складу Меджлісу.

При цьому він озвучив, що один член Меджлісу особисто прийняв рішення до сесії Курултаю призупинити своє членство в Меджлісі.

"Дане рішення прийнято, незважаючи на те, що такий крок не передбачений документами, що регламентують діяльність Меджлісу і Курултаю. Ставлення до такого роду дій, визначить Курултай кримськотатарського народу, - підкреслив Чубаров.