ua en ru

Курц закликав РФ повернутися за стіл переговорів у нормандському форматі

Курц закликав РФ повернутися за стіл переговорів у нормандському форматі Фото: Себастьян Курц (OSCE/Micky Kroell)

За словами Курца, рішення ситуації на Донбасі можливо знайти лише за столом переговорів

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц закликав Російську Федерацію повернутися за стіл переговорів у нормандському форматі для вирішення ситуації на Донбасі. Про це він заявив за результатами переговорів з президентом України Петром Порошенком.

За словами Курца, рішення ситуації на Донбасі можливо знайти лише за столом переговорів і наголосив, що ніколи не буде військового рішення цього питання.

"Ми говорили (з Порошенком, - ред.) про ситуацію на сході України і я мушу відмітити, що нас це дуже непокоїть, що ситуація залишається складною. Коли я був головою ОБСЄ, я разом з Павлом Клімкіним полетів на Донбас і було жахливо бачити, наскільки поганою була ситуація... Потрібен діалог, щоб знайти мирне рішення цієї ситуації. Рішення можливо знайти лише за столом переговорів. Ніколи не буде військового рішення. Я хотів би звернутися до Росії з закликом повернутися за стіл переговорів, тому що це повернення потрібне і в нормандському форматі. Це єдиний формат, який поки що існує, щоб знайти мирне рішення", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Російської Федерації (РФ) Сергій Лавров заявляв, що після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка зустріч лідерів нормандського формату найближчим часом неможлива.

Відзначимо, також повідомлялося, що в Євросоюзі вирішили ще на півроку продовжити санкції проти політиків і компаній з Російської Федерації (РФ) в зв'язку з окупацією українських територій.