ua en ru

Курт Волкер обговорить звільнення полонених із помічником Путіна Сурковим

Курт Волкер  обговорить звільнення полонених із помічником Путіна Сурковим Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Волкер також обговорить із Сурковим відведення підконтрольних РФ сил на Донбасі

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив про намір обговорити з помічником президента Росії Владиславом Сурковим відведення підконтрольних РФ сил на Донбасі і звільнення полонених. Про це він розказав в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Так, він має намір обговорити питання щодо того, як пришвидшити завершення конфлікту.

"Перш за все, щодо зустрічі з паном Сурковим, я сподіваюся викласти бачення США щодо того, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити завершення конфлікту. Це вимагатиме від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, зрештою мають бути розформовані", - сказав Волкер.

Окрім того, співрозмовники мають обговорити питання звільнення полонених.

"Багато людей досі утримуються на окупованих територіях, і, як ви вже сказали, прямо в Росії. Звичайно, я планую порушити це питання. Не думаю, що це те, чим пан Сурков займався особисто, але сподіваюся, що вони передадуть повідомлення, що важливо продовжувати звільнення утримуваних осіб з обох боків як крок для зміцнення довіри і підґрунтя для досягнення порозуміння", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 січня, зустрівся зі спеціальним представником президента США по Україні Куртом Волкером.

Під час зустрічі наголошувалося, що Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольною ділянкою українсько-російського державного кордону.