ua en ru

Курс гривні не підніметься вище 25 грн/дол., - експерт

Курс гривні не підніметься вище 25 грн/дол., - експерт Фото: Дмитро Боярчук, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна"

Основний удар від падіння світових фондових ринків доведеться на ресурсні ринки

Курс гривні не підніметься вище 25 за долар, хоча реакція національної валюти на падіння на міжнародних фондових ринках все ж піде. Про це "РБК-Україна" повідомив Дмитро Боярчук, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна".

"Думаю, відреагує (гривня, - ред.), але не сильно. МВФ нас підтримує. На тлі загального обвалу ринків інвестори погодилися списати частину боргів, а це і відстрочка виплати. Основний удар поточного шоку йде на ресурсні ринки, а ми своє ресурсне виробництво втратили на Донбасі. Так що свій шок ми вже пережили", - зазначив Дмитро Боярчук і додав, що експорт у сформованій ситуації буде утруднений. "Але я поки що не бачу, що може нас обвалити, так само, як не бачу гривню вище 25 за долар", - резюмував експерт.

Нагадаємо, вчора, 24 серпня, торги на фондових біржах США закрилися зниженням провідних індексів майже на 4%, що є найгіршим показниками за 4 роки.