ua en ru

Курс долара в Росії впала нижче 59 рублів після рішення ЦБ підняти ключову ставку

На відкритті торгів на Московській біржі у вівторок, 16 грудня, курс долара знизився до позначки 58,13 руб. за долар

На відкритті торгів на Московській біржі у вівторок, 16 грудня, курс долара знизився до позначки 58,13 руб. за долар, передає РБК.

Курс євро опустився нижче 73 крб. Пізніше європейська відіграла падіння, піднявшись до 10:05 за московським часом до рівня 73,54 руб. за євро, на той же час американська валюта підвищилася до 59 руб. за долар.

В ході торгів у понеділок рубль обвалився більш ніж на 8%. Курс американської валюти до закриття торгів становив 64,4455 руб. за долар, європейської - 78,8715 руб. за євро.

Рішення Банку Росії підвищити ключову ставку призвело до зростання курсу рубля на міжнародному валютному ринку. У ніч на вівторок операції з рублем проходили на рівні 60,9 руб. за долар (+8,2%), наводить Bloomberg дані статистики міжнародних трейдерів.

"Ринок відкривався на рівні 60,5 руб. за долар. Незрозуміло, чи виходив ЦБ на ринок, на такий волатильності складно визначити. На мінімум долар коштував 58,5 руб., але потім знову зміцнився до рівнів відкриття, мабуть, пішов попит від гравців, тих же фізосіб. В цілому це ситуація, близька до шторму, рішення підняти ставку не закриває всі питання. Ми чекаємо, що сьогодні на ринку буде велика бовтанка, ЦБ просто зобов'язаний підтримати ринок інтервенціями, не сподіваючись на те, що ринок сам виправиться. Використовувати ядерну зброю, і потім залишатися осторонь не можна, - це призведе до повного розчарування ринку. Тому, думаю, в цілому, протягом дня, рубль повинен зміцнитися", - сказав начальник дилінгового центру Металлинвестбанка Сергій Романчук.

Нагадаємо, рада директорів Банку Росія прийняла рішення з 16 грудня підвищити ключову ставку на 6,5% процентних пункту - до 17%.