ua en ru

Курс bitcoin за останній тиждень виріс в 2 рази - до 704 дол. за од

Криптовалюта bitcoin встановлює один рекорд вартості за іншим, вчора її котирування на біржах перевершили історичну для валюти позначку в 600 дол., а вже сьогодні ринкова ціна одного биткоина досягла 704 дол. Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Таким чином, за тиждень криптовалюта подорожчала більш ніж в два рази.

Котирування биткоина почали стрімко зростати на тлі очікувань інвесторів результатів слухань у Сенаті США про майбутнє криптовалют, які відбулися в понеділок, 18 листопада. В цілому сенатори і регулятори позитивно відгукнулися про нове явище у світовій економіці, зазначивши, що проблеми з законом закладені не в самій криптовалюте, а лише в тому, як нею користуються окремі особистості.

Під час слухань у Сенаті кріптовалюти були визнані "законним фінансовим інструментом".

"Ми всі усвідомлюємо, що кріптовалюти самі по собі не є незаконними", - заявив помічник генерального прокурора кримінального відділу Міністерства юстиції США Митили Раман. Саме це фактичне визнання і послужило приводом для оптимізму для всіх учасників ринку криптовалют.

Створена в 2009 р. криптовалюта bitcoin в наступні роки набирала популярність, у зв'язку з чим привернула увагу регуляторів по всьому світу. В кінці серпня після тривалих переговорів криптовалюта була визнана владою Німеччини як звичайний засіб взаєморозрахунків, таке ж, як долари або євро. У той же час на зустрічі високопоставлених співробітників фінансових і правоохоронних органів США з керівництвом Bitcoin Foundation було оголошено, що на кріптовалюти будуть поширюватися ті ж закони по боротьбі з відмиванням грошей, що застосовуються і до звичайних валют. Більше того, 29 жовтня в канадському Ванкувері відкрився перший у світі биткоин-банкомат, за допомогою якого будь-який бажаючий може обміняти криптовалюту на звичайні гроші.

У жовтні німецький банк Fidor Bank AG уклав договір з біржею віртуальних валют Kraken, заснованої американською компанією Payward. Завдяки цьому громадяни ЄС зможуть вільно виконувати всі типові банківські операції з криптовалютами.