ua en ru

Курченко звинувачують у спробах зупинити через суд передачу нафтопродуктів держпідприємствам

Товариство "Всеукраїнський промисловий союз", підконтрольне голові наглядової ради фінансово-промислової групи "СЄПЕК" Сергію Курченку, перешкоджає виконанню ухвал суду, які передбачають передачу Херсонського нафтоперевалювального комплексу та нафтопродуктів, що належать групі "СЄПЕК", на зберігання державному підприємству "Укртранснафтопродукт" та "Підприємству із забезпечення нафтопродуктами" (ПЗНП).

З відповідними заявами до правоохоронних органів звернулися представники ДП "ПЗНП" та ДП "Укртранснафтопродукт".

"Всеукраїнський промисловий союз" звернувся до суду за роз'ясненнями винесених ухвал, стверджуючи, що "не зрозуміло, як саме потрібно виконати ухвали суду", - повідомили представники підприємств. На думку представників ПЗНП та "Укртранснафтопродукт", таке прохання суперечить законодавству, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс України не передбачає роз'яснення судових ухвал слідчого судді.

Як стало відомо, 08 жовтня 2014 р. ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз" подало до Апеляційного суду Одеської області апеляційну скаргу на ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 30 вересня 2014 р. у справі №522/15746/13-к.

"Апеляційний суд при отриманні апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді, яка не підлягає оскарженню в порядку, встановленому КПК України, зобов'язаний відмовити у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку (ч.4 ст.399КПК України). Однак, всупереч всім правовим нормам, Апеляційний суд Одеської області відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою підконтрольної Курченку структури. 10 жовтня 2014 р. відбулось попереднє засідання, а розгляд скарги по суті призначено на 14 жовтня 2014 р. Справу розглядатимуть судді Копіца Олег Володимирович (головуючий), Балабан Віктор Федорович, Берназ Віктор Андрійович", - повідомляють юристи ПЗНП та "Укртранснафтопродукт".

Представники ПЗНП та "Укртранснафтопродукт" відзначають, що позиція суддів, які порушують закон одночасно з підписанням Президентом України Закону про люстрацію, є не тільки не зрозумілою, але й наявно демонструє, що корупційний вірус продовжує свою дію. "Прийняття 14 жовтня 2014 р.суддями Копіца О. В., Балабан В.Ф., Берназ В.А. рішення про скасування ухвал Приморського районного суду Одеської області про передачу арештованого майна під контроль держави, фактично залишить арештоване майно в руках головного фігуранта кримінальної справи Курченка. Відбудеться "показовий" доказ того, що корумпованим суддям не страшні ні люстрація, ні закон, коли головним аргументом виступають гроші", - йдеться також у заяві.