ua en ru

Куратор санкцій США проти Росії йде у відставку

Куратор санкцій США проти Росії йде у відставку Фото: будівля Мінфіну США (flickr.com)

Джон Сміт іде у відставку на початку травня

Директор санкційного бюро Міністерства фінансів США (OFAC) Джон Сміт іде у відставку на початку травня 2018 року. Про це йдеться в опублікованій на сайті Мінфіну США заяві.

В опублікованій заяві зазначено, що Сміт піде у відставку на початку травня. На цій посаді він пропрацював протягом трьох років, а всього в OFAC він працював 11 років, у тому числі займаючи посаду заступника директора.

Зазначимо, під керівництвом Сміта OFAC зміцнило свої позиції ключового гравця у вирішенні проблем національної безпеки США. Він займався розробкою і введенням санкцій проти Північної Кореї, Росії, Ірану, Сирії, а також щодо прихильників тероризму, розповсюджуваіви зброї масового знищення, хакерів і наркоторговців.

Також повідомляється, що після відставки Сміта виконувати обов'язки директора OFAC буде Андреа Гакі, а головний радник бюро Бредлі Сміт стане в. о. заступника директора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США вирішили ввести нові санкції проти Російської Федерації. Дані обмеження передбачають заборону на фінансові операції, пов'язані з державним боргом РФ.