ua en ru

Кулеба про трибунал над Путіним: допоможемо історії його створити

Кулеба про трибунал над Путіним: допоможемо історії його створити Фото: Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України (Віталій Носач/РБК-Україна)

Трибунал для президента Росії Володимира Путіна за воєнні злочини в Україні обов'язково буде, однак на його створення потрібен час.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в інтерв'ю виданню "Гордон".

Він підкреслив, що Україна допоможе "історії створити цей трибунал".

"Да. Не швидко, але трибунал за скоєння конкретно злочинів і агресії, який повинен засудити особисто Путіна і всю його найближе оточення, - історія цей трибунал...",- заявив Кулеба.

Раніше Кулеба повідомив, що існують проблеми зі створення трибуналу для Росії через вторгнення в Україну і в питанні Міжнародного кримінального суду, і в питанні створення Спецтрибуналу.

Нагадаємо, що міністр юстиції Денис Малюська розповів, що форматів щодо притягнення Росії за скоєні злочини проти українців багато. Це можуть бути як національні суди, так і широко відомий міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

При цьому глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив про необхідність створити власний "трибунал" над Україною за нібито її злочини на Донбасі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.