ua en ru

Кулеба про закінчення війни в Україні: є два фінали, другий реалістичніший

Кулеба про закінчення війни в Україні: є два фінали, другий реалістичніший Фото: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спрогнозував два варіанти закінчення війни. За його думкою, мирна угода між Україною та Росією є більше реалістичним фіналом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Кулеби виданню УП.

"Не треба робити ніякої драми, але ми всі маємо пам’ятати, що у будь-якої війни є два фінали. Перший фінал - це безумовна тотальна поразка однієї зі сторін. Це те, що нам хотіли нав’язати з самого початку росіяни, висунувши такий документ. Другий фінал - це угода. Угода - це пошук і фіксації взаємоприйнятних рішень", - заявив Кулеба.

Проте міністр зазначив, що не потрібно відкидати перший варіант, оскільки мирна угода повинна бути для України вигідною.

"Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми маємо чітко і тверезо розуміти, що або ми маємо налаштуватися на війну до кінця, в результаті якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода, яка має бути на вигідних для України умовах. Я думаю, що другий варіант все-таки є реалістичним", - додав очільник МЗС.