ua en ru

Конгрес українців Канади закликає ввести санкції проти Януковича

Конгрес українців Канади  закликає ввести санкції проти Президента України Віктора Януковича.

Конгрес українців Канади (КУК) закликає ввести санкції проти Президента України Віктора Януковича, який підписав низку законів, що обмежують свободу слова, свободу зібрань, право на належне проведення правосуддя і свободу асоціацій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

"КУК закликає Канади, разом зі своїми американськими і європейськими союзниками, до негайного введення візових обмежень та індивідуальних фінансових санкцій проти осіб, відповідальних за порушення прав і свобод людини в Україні", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, КУК засудила дії Президента України Віктора Януковича, який підписав низку законів, що обмежують свободу слова, свободу зібрань, право на належне проведення правосуддя і свободу асоціацій.

"Після вступу на посаду, Президент України дав клятву дотримуватися Конституції і захищати права і свободи українського народу. Сьогодні, підписуючи ці закони, Президент де-факто перетворив Україну на поліцейську державу", - сказав президент Конгресу Українців Канади Павло Грод.