ua en ru

Кучма обговорив з представником ОБСЄ обмін заручниками у форматі "всіх на всіх"

Кучма обговорив з представником ОБСЄ обмін заручниками у форматі "всіх на всіх" Фото: Леонід Кучма

Сторони погодилися, що ключ до вирішення всіх проблем лежить у повному припиненні вогню на Донбасі

Представник України на переговорах тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма обговорив з координатором підгрупи з гуманітарних питань від ОБСЄ в контактній групі Тоні Фришем питання обміну заручниками у форматі "всіх на всіх". Про це повідомляє прес-секретар Кучми Дарка Оліфер на сторінці в Facebook.

"Під час розмови учасники бесіди детально обговорили всі складові роботи гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи. Серед ключових проблем, що стоять на порядку денному гуманітарної підгрупи - активізація обміну заручниками у форматі "всіх на всіх", як це передбачено Мінською угодою", - йдеться в повідомленні .

Також, серед першочергових тем Оліфер вказує допуск фахівців міжнародної організації "Лікарі без кордонів" до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу та хворі на туберкульоз; допуск фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста до місць утримання поранених українських заручників, які знаходяться на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Учасники зустрічі підкреслили: зараз необхідно знайти додаткові можливості якнайшвидшого вирішення цих питань, від яких залежить подальша робота Тристоронньої контактної групи. Сторони погодилися, що ключ до вирішення всіх проблем лежить у повному припиненні вогню на Донбасі", - повідомляє Оліффер.

Президент Украины (1994 - 2005 гг.)Леонид Кучма встретился с координатором подгруппы по гуманитарным вопросам от ОБСЕ в ...

Posted by Дарка Олифер on 18 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група домовилася зробити все можливе для звільнення полонених, в першу чергу хворих.