ua en ru

Кучма: ДНР/ЛНР ігнорують пропозиції України з багатьох питань

Кучма: ДНР/ЛНР ігнорують пропозиції України з багатьох питань Фото: Леонід Кучма

Контактна група закликає "республіки" активізувати процес обміну полоненими

Представники самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" ігнорують пропозиції української сторони з багатьох питань. Про це повідомив представник України у тристоронній контактної групи Леонід Кучма на зустрічі з координатором підгрупи з гуманітарних питань ОБСЄ Тоні Фрішем, передає прес-служба Кучми.

"З багатьох питань наше співробітництво з представниками окремих районів Донецької та Луганської області є дорогою з одностороннім рухом. Ми не маємо відповідей на наші пропозиції. Вважаю, що ситуація повинна бути виправлена", - зазначив Кучма.

Також повідомляється, що на зустрічі сторони підкреслили необхідність закликати представників ДНР/ЛНР активізувати процес обміну заручниками; допустити фахівців міжнародної організації "Лікарі без кордонів" та експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста до місць утримання українських заручників, так і ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу; а також вжити заходів для відкриття переходу через лінію дотику в Луганській області.

Нагадаємо, постпред РФ при ОБСЄ звинуватив Україну в спробах переінакшити суть мінських угод.