ua en ru

Кучеренко: 25% опалення Києва може виробляти сміттєпереробний завод

Кучеренко: 25% опалення Києва може виробляти сміттєпереробний завод Фото: Олексій Кучеренко (kyiv.ba.org.ua)
Автор: РБК-Украина

Без розбудови сміттєпереробних заводів по радіусу Києва проблема з полігонами у місті не буде вирішена. Для цього потрібно провести відповідну роботу з киянами.

Про це заявив народний депутат, кандидат в мери Києва від “Батьківщини” Олексій Кучеренко, передає пресслужба.

Парламентарій підтримує перехід на систему сортування сміття за умови, що цей ланцюг буде продуманий до найменших деталей.

"Я за роздільне сміття! Але якщо дійсно буде побудований весь ланцюг до дрібниць. Щоб роздільне сміття, яке ми зібрали на кухні дійшло у такому форматі до кінцевої зупинки. Якщо у нас будуть сучасні сміттєспалювальні заводи, то цей "збір”" буде непотрібний. Знаєте чому? Бо все буде спалюватися. Сучасні технології не дешеві, але дуже екологічні. І 25% опалення міста буде виробляти цей завод. Такий формат вже використовують європейські країни! Це економічно привабливо і дозволяє не підіймати платіжки довічно. Треба правильно це пояснити людям", - додав Кучеренко.

За його словами для киян столиця - некомфортне місто, в тому числі через екологічні показники.

"Екологічні проблеми величезні. Київ перестав бути зеленим починаючи з Хрещатика. А для мене це особисте! Бо я пригадую, як у дитинстві ходив по зеленому Хрещатику. Він весь був у тіні завдяки каштанам. Навіть, коли порівнюю фото до і після - настрій псується", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Кучеренко заявляв, що у Києві має функціонувати комплексна програма перебудови старих мікрорайонів. Замість "хрущовок" кияни мають отримувати облаштовані квартири у 200-500 метрах від колишнього будинку.